
Søndergade 44

AKOS TREPINSZKI
BYGNINGSKONSTRUKTØR
4. Semester - Byggetekinker (Praktik)
Dette semester bestod af en 10 ugers praktikophold og 10 ugers afgangsprojekt. Mit mål med semestret var, at finde min vej og tage en beslutning om jeg vil hellere være arkitekt, eller at fortsætte som bygningskonstruktør. Derfor var det meget vigtig for mig til at finde en praktikplads, hvor der både var arkitekter og bygningskonstruktører.
Praktikpladsen
Efter jeg har sendt 23 emails i 3 dage til tegnestuer i Aarhus, fik jeg 9 svar, og 3 af dem var en invitation til en jobsamtale. Jeg fik et tilbud fra Funck arkitekter, P+P Arkitekter og E+N Arkitektur.
14. aug: interview hos Funck Arkitekter
15. aug: interview hos P+P Arkitekter
Begge firmaer har tilbudt mig et praktikophold. Jeg syntes at begge to lød meget spændende, men jeg har valgt P+P Arkitekter, fordi det så ud til, at der er flere muligheder og en bedre chance for at finde ud af hvad jeg gerne vil læse videre. Jeg har annuleret mit interview hos E+N Arkitektur, fordi de brugte mest AutoCad, som jeg hverken havde kendskab eller interesse i dengang.
Mine projekter
Vi blev enige med firmaet i, at min praktikperiode skal være delt op i to gange 5 uger, hvor jeg arbejder med arkitekter i de første 5 uger, og med konstruktører i de sidste 5 uger, så jeg får den bedst muligt indblik i begge sider.
Kulturrummet i Thisted - Arkitektkonkurrence
Min første opgave var at hjælpe 2 arkitekter i firmaet med at modulere deres AutoCAD tegninger og skitser op til en 3D Revit model, som de kan bagefter bruge for illustration og renderinger. Projektet var godt i gang da jeg startede i firmaet, så jeg kunne kun deltage i en del af projektet. Jeg fik modulæret 4 bygninger op i løbet af 2 uger, nævnt Plantagehuset, URT, Thisted Lilleby Værksted og Administrationshuset. Jeg har selv lavet Families til dem, f.eks. skydedøre, vinduer, vægprofiler osv. De var meget tilfredse med kvaliteten og hastigheden af mit arbejde.
Det var første gang jeg har oplevet, at man skulle modulære en bygning udefra 2 fotoer, Google Earth og øjemål. Det fik jeg jeg så gjort, men jeg har ikke filerne selv, så jeg kan desværre ikke vise det. Revit modellen skulle bruges til visualiseringer.
Vi skulle aflevere vores tegninger til landskabsarkitekterne senest d. 9. september, så de kan sætte vores bygninger ind i deres landskabsplaner samt lave visualiseringer af hele konceptet.
De præsenterede koncepten til byggeherren d. 17. september. De har ikke fået et svar fra bygherren før min praktikperiode var over.
![]() Oversigtsplan | ![]() URT - Portfolio renderingEn af husene, som jeg har modulæret op i 12 arbejdstimer, samt lavet Revit Families til - Døre, vinduer, og indvendig glasrailing. | ![]() De Sorte Bygninger |
---|---|---|
![]() De Gule BygningerBiblioteket og musikhuset har kun arkitekterne rørt på, da jeg kom i løbet af projektet var i gang. |
Trigeparken - Dispositionsforslag til renovering
Det næste projket var et renoveringsforslag, hvor vi var lidt under tidspræs,:vi haft 3 dage til at modulære 4 stk. 3 etages rækkehus op i Revit, samt lave en visualisering til forsiden af hele mappen. Det lykkedes mig at få modellen tegnet helt færdig på under 2 dage, så arkitekten også havde en dag til at lave visualiseringer.
Jeg har bl.a. lært om:
-
Revit Families
-
Worksharing
-
Sketchup-Revit kommunikation
![]() TrigeparkenHer er resultatet | ![]() Trigeparken 1 | ![]() Trigeparken 2 |
---|
Vikærsvej - Volumenforslag
Projektet handler om en ny 3-4 etages storbyggeri ved Vikærsvej i Vejlby. Min eneste opgave var at lave visaulisering til volumenforslaget. Arkitekterne har ikke kommet med konkrete designforslag, formålet ved billedet var at vise hvor stor hele bygningen bliver i forhold til omgivelserne og de eksisterende bygninger.
Det var den allerførste gang i mit liv, hvor jeg skulle indsætte en ny bygning i en eksisterende foto. Jeg endte med at tagne hele bygningen i photoshop. Jeg har arbejdet med firekanter, som jeg har transformerede og tilpasset i den eksisterende fotos perspektiv.
Du kan se både udgangspunktbilledet og resultatet nedenunder.
![]() VikærsvejVolumensforslag | ![]() Google StreetviewOriginal billede |
---|
Fritids- og ungdomsklubben Rosenhøj
Der er brug for en ny brandplan for en fællesbygning i Rosenhøj. De har ombygget huset lidt, uden at de fik kontaktet myndigheden eller en rådgiver. Efter en brandinspektør var på syn i huset, så bygningen anderlades ud end på den nyeste officiel plantegning fra 2006. Nu står der nogle ting ulovligt, og derfor er der brug for opdatering på planerne. En ny valid tegning skal sendes til myndigheden, der viser den nuværende situation, de nødvendige forændringer for lovliggørelse af bygningen.
![]() Brandplan |
---|
Hedelundsparken Fælleshus
Jeg blev pludselig fanget af en bygningskonstruktør, som havde brug for en visualisering, fordi han skulle præsentere huset til brugergruppen 4 timer senere. Jeg har brugt projektets sketchup-model, Vray og Photoshop til at lave en hurtig, OK udseende visualisering til ham, som kan ses herunder.
![]() Hedelundsparken |
---|
Fjordstjernen (Plejehjem) - Hovedprojekt
Jeg har rørt på projektet kun i 2 dage. En af mine opgaver var til at tjekke alle handicapvenlige badeværelser og toiletter, og se om de er indrettet rigtigt og møder alle krav fra BR10. Jeg skulle også igennem tegningerne af den prefabrikerede badekabin, som vi fik fra en producent i Polen.
Thy Hallen i Thisted - Dispositonsforslag
Projektet handlede om en udvidelse af en sportscenter i Thisted. Min opgave var at tegne den eksisterende forhold af håndboldhallen og skatehallen i Revit, selvfølgeligt i 3D. Det var rigtig besværeligt at finde de rigtige mål og tegninger, og finde ud af hvordan bygningen faktisk ser ud i dag, fordi der var flere renoveringer og ombygninger i hallen, for eksempel pga. en gavl- og tagkollaps. Nogle ting i bygningen ser anderlades ud i virkeligheden end det gør på de nyeste tegninger…
![]() Thy Hallen - eksisterende halDescribe your image here |
---|
Brabrand Boligforening - Lovliggørelse
Det her projekt har jeg arbejdet med i de sidste 3 uger af praktikperioden.
Projekt handler om lovliggørelse af en kontorbygning i Brabrand. Der skal tilføjes en ny udvendig trappe, fordi den indvendige trappe er kun 900mm bred, og derfor kan ikke bruges som flugtvej. Myndigheden har spurgt om mange detaljer om urimelige dele af bygningen, så vi skulle faktisk tegne hele huset op bare for at få en ny udvendig trappe, udskifte få døre, og udskifte træbreddeloft til gipsloft på 1.sal.
Grundet for krav på mange tegning er, at de mener, at den nye trappe ville være i midten af en brandvej, og blokerer adgang for brandbilen.
Der skal udarbejdes:
-
Situationsplan (skal vise brandveje og forskellige adgangsmuligheder for brandbil)
-
Indretningsplaner
-
Målsatte tegninger med flugtveje og redningsåbninger, og beskrivelse af konstruktionernes brandforhold
-
Personbelastning (komment: Hvis bygningens personbelastning overstiger 14 personer, skal der så være en ekstra toilet, hvad ejeren har hverken ikke plads eller penge nok til)
-
Eksisterende og nye facadetegninger
-
Ventilationsplaner (komment: Der findes ikke noget mekanisk ventilation i bygningen)